De behandelwijze.

Het eerste consult duurt over het algemeen een uur. Deze tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van je eetgedrag, de factoren die daar invloed op hebben, je gezondheidssituatie en je hulp- vraag. Op basis van de diëtitische diagnose en jouw wensen wordt er een behandelplan op maat gemaakt, waarmee je meteen aan de slag kunt.

Vervolg consult(en).

Vervolgconsulten duren een half uur. In de meeste gevallen zijn er meerdere consulten nodig om de gestelde doelen te behalen. De frequentie ervan is afhankelijk van hoe de behandeling verloopt en wordt in overleg bepaald. De behandeling wordt zo optimaal mogelijk afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

De opbouw van een nieuw eetpatroon en beweegpatroon is namelijk een proces dat bij iedereen anders verloopt. Gaandeweg kom je wellicht gedachten, gevoelens of andere factoren tegen die je belemmeren in dit proces. Hier is veel aandacht voor tijdens de behandeling.

Het leren omgaan met deze factoren is van belang om de nieuwe leefstijl helemaal eigen te maken en zonder problemen op lange termijn te kunnen handhaven. Je mag daarbij rekenen op een betrokken en positieve benadering.

Verwijzingen.

Indien je verwezen bent wordt de verwijzer na het eerste consult schriftelijk op de hoogte gebracht van het behandelplan. Ook na afsluiting van de behandeling en bij belangrijke veranderingen tijdens de behandeling wordt de betreffende verwijzer op de hoogte gebracht.

Bij een dieetbehandeling via de directe toegankelijkheid (zonder verwijsbrief) is het de diëtist zonder jouw toestemming niet toegestaan om contact op te nemen met de (huis)arts.

Monique
Diëtist en leefstijlcoach
Annelie
Diëtist en leefstijlcoach
Laurie
Diëtist en leefstijlcoach

Snel naar

Contact

  • Adresgegevens Tuinstraat 2
    5144 NT Waalwijk